Pokud rádi zařazujete do svého jídelníčku smažená jídla, máte možnost to dělat zdravěji. Hraška na obalování je vhodná pro obalování všech bezmasých, ale i masových jídel, s ohledem na zdraví je vhodnější konzumace smažené zeleniny nebo hub. Směs je jemně pikantní chuti s česnekem a chilli a má vynikající výživové vlastnosti, dobře drží a neodpadává.
Smažení obecně není nejvhodnější úprava pokrmů, na smažení nejvíce škodí vznik tzv. volných radikálů, které vznikají při klasické přípravě smažených pokrmů (například vepřový řízek obalený v bílé mouce, vajíčku a strouhance), pokud ale smažíte obalovanou zeleninu za pomoci Hrašky, minimalizujete vznik volných radikálů a naopak získáváte do těla antioxidanty, protože zelenina a Hraška obsahují mnoho antioxidantů. Důležité je nekonzumovat smažená jídla každý den a na smažení používat správný tuk, který se nepřepaluje.
Hraška na obalování je vyrobena převážně z hrachu a je pro naše tělo přirozený zdroj železa, hořčíku, zinku, draslíku a hrubé vlákniny, proto je dobré ji při vaření používat co nejčastěji. Má nízký glykemický index a dobrou antioxidační aktivitu. Je vyrobena výhradně z přírodních zdrojů. Neobsahuje lepek, cholesterol, glutaman sodný, konzervanty ani barviva. Tyto vlastnosti Hrašky ocenilo Ministerstvo zemědělství udělením ceny Zlatý klas (2008) a Jihomoravský kraj ocenil Hrašku v soutěži Zlaté plody jižní Moravy (2008).
Hrašku můžete zakoupit či objednat na těchto místech:
V e-shopu výrobce: https://www.hraska.cz/p/hraska-na-obalovani-1-kg
V prodejnách a na e-shopu CountryLife: https://www.countrylife.cz/vyhledavani?q=hra%C5%A1ka
U výrobce a distributora: www.sunfood.cz
V prodejnách, na e-shopu: www.provita.cz