logo 4lidi

Menu

HRAŠKA: Zdravé a chutné recepty

Manželé Škvařilovi se zabývají dlouhodobě zdravou výživou, díky tomu došli k výrobě vlastních produktů pod značkou Hraška, které by neměly v kuchyni chybět, jsou totiž vyrobeny z luštěnin, a zcela nahrazují použití mouky či vajec u mnoha receptů. Pro své zákazníky manželé připravili chutné a zdravé recepty, které nabízejí lidem ke stažení.

Díky Hrašce můžete u mnoha pokrmů zcela nahradit mouku či vajíčka, používá se například na zapékání, zahušťování, obalování, jako náhrada vajec. Neobsahuje lepek, cholesterol, glutaman sodný, konzervanty ani barviva, řadí se tedy mezi zcela zdravotně nezávadné potraviny, které mohou konzumovat i lidé s omezeným jídelníčkem či s různými onemocněními, například při bezlepkové dietě. Hraška je bohatá na hrubou vlákninu, zinek, hořčík. Jedná se o suchou směs (mouku) hrachu, bezlepkových obilovin a koření, která se pouze smíchá s vodou na těstíčko a dle potřeby kuchaře se tepelně upraví. V nabídce je hned několik produktů Hrášky, které se využívají pro přípravu různých pokrmů.

Aby se Vám lépe vařilo, majitelé zpracovali chutné recepty, které si můžete zdarma stáhnout zde: https://hraska.s11.cdn-upgates.com/q/q61688ad0d53a3-recepty-z-hrasky.pdf

Recept na zákusek Krémšnit na úvodní fotce:

Je to jednoduchý tradiční zákusek, ve kterém se spojuje křupavé listové těsto a jemný vanilkový krém. Vanilkový krém se běžně připravuje z pudingu, ale my ho vaříme z Hrašky Vanilka a másla či kokosového tuku. Nejdůležitější je Hrašku dobře provařit, aby v krému nezůstala chuť po hrachu. Uvařený krém je potřeba důkladně vyšlehat, až získáme nadýchanou konzistenci. Předností Hrašky Vanilka je to, že je z hrachu, tudíž obsahuje hodně minerálií, zinku, hořčíku, železa, a hlavně hodně vlákniny. Má také vysoký obsah bílkovin. Její složení je neporovnatelné oproti krému připraveného z pudingu. Při přípravě moučníků je dobré úplně vynechat margaríny a používat tuky jako je máslo, kokosový tuk nebo slunečnicový olej. Moučníky budou chutnější a zdravější.

Aby se Vám Krémšnit povedl, je třeba správně upéci pláty listového těsta, dobře Hrašku provařit, důkladně vyšlehat krém s rumem a vanilkovým aroma a hotový Krémšnit nechat zatuhnout nejlépe 24 hodin v ledničce. Uvařený krém z Hrašky je řidší, a proto potřebuje o něco delší čas, aby zatuhl.

Více informací o produktech naleznete na www.hraska.cz, kde si je můžete také objednat.

Foto: Hraška Text: Hraška, 4lidi

hi SEO, s.r.o.

Přihlášení