V roce 2016 Tom Vilášek založil food vegan blog pod názvem Green rabbit kitchen. V tu dobu pobýval ve Velké Británii ve městečku Hastings. Cesta k veganství vedla skrze transformace, kdy se v roce 2017 začal komplexně a intenzivněji zabývat rostlinnou stravou a její prospěšnosti na lidské zdraví.
Projekt Green rabbit kitchen s postupem času přešel do privátního vaření (laicky kuchař do domu) a značka GRK začala během roku 2019 nabírat na síle, vaření rostlinné stravy především v privátních kruzích se odehrávalo v hrabstvích Kent, Surrey, East Sussex, West Susssex a v okolí Londýna. Neblahý rok 2020 všem ukázal, jak lze ze dne na den zastavit lidskou činnost, a tak se stalo i v případě Toma Viláška. Rok se s rokem sešel a po jeho kulinářském umění je stále větší poptávka. Na obzoru jsou i nabídky spolupráce s dalšími společnostmi.
Srdečně jste zváni na nový kurz Toma Viláška pojmenovaný Základy rostlinné stravy, který se koná v Kuliner plus – kurzy vaření v Brně, Bohunická cesta 727/15, 664 48 Moravany, ve středu 10. dubna 2024 od 16:30 do 20:30 hodin. Čeká Vás veganské menu plné chutí a barev. S lektorem Tomem Viláškem společně uvaříte čtyři chody báječného menu a dostanete spoustu tipů a rad k přípravě bezmasé stravy. Krom vaření se Tom s Vámi podělí o zážitky ze svých kuchařských cest po světě.
V roce 2018 časopis Lux Life Toma Viláška registroval jako veganského kuchaře, v roce 2020 byla domluvena spolupráce, která na základě vnějších (pandemických) okolností nemohla proběhnout, v roce 2023 byl Tom Vilášek a jeho projekt nominován na ocenění za projekt roku v kategorii Vegan, které získal a s radostí rád přijal.
LUXlife Magazine patří mezi prémiové lifestylové publikace poskytující exkluzivní obsah, byl založen v roce 2015 vydavatelskou společností AI Global Media Ltd. LUXlife. Vydavatel uvádí, že celosvětově distribuuje magazín v nákladu 94 000 výtisků a zaměřuje se na řadu témat v odvětví luxusního životního stylu a obsahuje články o módě, kráse, dobrém jídle, cestování, luxusních nemovitostech a mnoho dalšího. https://www.lux-review.com/winners/green-rabbit-kitchen/
Tom Vilášek nyní aktivně pracuje na svém druhém projektu www. spoonandflavour.cz, kde si jeho služby můžete objednat na území České republiky.
Pokud Vás zajímají bližší informace o práci Toma Viláška, můžete si přečíst článek: https://www.4lidi.cz/magazin/osobnosti/vegansky-kuchar-tom-vilasek/
Hlavní fotografie: Veganské míchané tofu https://greenrabbitkitchen.com/vegan-scramble-tofu/